Wednesday, May 15, 2019 Новини 1581
Отборът ни по БДП стана РЕПУБЛИКАНСКИ ШАМПИОН в националното състезание по БДП "Да запазим децата на пътя", Смолян, 14 -15 май 2019г. Гордеем се с нашите победители г-жа Диана Илиева, г-жа Анелия Кръстева, Сияна от 7 б клас, Катерина от 7 в клас, Мартин от 6 в клас, Анита от 5 б клас и Димитър от 5 а клас.
Monday, May 13, 2019 Новини 1201
От 10 до 12 май 2019г. по повод патронния празник на училището учителите посетиха родния град на славянските първоучители - Св.Св. Кирил и Методий. В Солун прекарахме прекрасни мигове и се докоснахме до люлката на европейската цивилизация.

Thursday, 18 Юли 2019

  • Министерството на образованието и науката публикува първото класиране за прием след седми клас - ТУК

 ОБЯВА

за ДЪРЖАВЕН ПЛАН–ПРИЕМ

за УЧЕБНАТА 2019/2020 ГОДИНА


В съответствие със Закона за предучилищно и училищно образование VI СУ „Отец Паисий“ обявява прием на една паралелка в VIII клас – 26 ученици без интензивно и без разширено изучаване на чужд език с профил „Предприемачески“ със срок на обучение 5 години.

Профилиращи предмети: предприемачество и информационни технологии.

Класирането ще се извърши на основание бал в низходящ ред.


Балообразуване: Към удвоения брой точки от НВО* по БЕЛ** и математика се прибавят еднократно оценките, приравнени в точки, от "география и икономика" и "информационни технологии" от Свидетелството за основно образование (след 7 клас).

 

* НВО - Национално Външно Оценяване

** БЕЛ - Български Език и Литература